Pyhäselkään 9 pm-kävelykultaa

Pm-kävelyissä ennätysosanotto

Pyhäselän Hammaslahden kentällä sunnuntaina pidetyt 9-15-vuotiaiden piirinmestaruuskävelyt keräsivät kaikkien aikojen suurimman osanottajamäärän, kun radalle ilmestyi peräti 60 nuorta lupausta kahdeksasta eri seurasta. Isäntäseura Pyhäselän Urheilijat hallitsi kisoja suverenisti ja vei 30 kävelijällään 13:sta jaossa olleesta mestaruudesta yhdeksän.

Myös Polvijärven Urheilijat oli mukana isolla joukkueella ja kahmi seitsemän mitalia, joista mestaruuksia oli kaksi. Yhtä voittoa pääsivät juhlimaan Joensuun Kataja ja Kiteen Urheilijat.

Kokonaisosanottajamäärää voidaan pitää todella erinomaisena, sillä useimmissa piireissä kävelykisoihin osallistuu vain kourallinen kilpailijoita.

Kisat tuomaroi Pyhäselän oma nelikko Joensuun Yrityksen veteraanikävelijä Jari Vatasella vahvistettuna. Päätuomarina toimi Sirpa Mutanen, joka oli mukana myös viime kesän Kalevan Kisoissa:

– Teknisesti on vielä varsinkin alimmissa sarjoissa paljon parantamisen varaa. Hylkäysesityksiä tuli tällä kertaa muutamia, mutta ketään ei kuitenkaan hylätty. Ainoa tiukempi tilanne sattui 12-vuotiaiden poikien maalisuoralla, jossa mitalien ratkaisu meinasi mennä juoksukilpailuksi, Mutanen kertoi.

PoU ja PyU SM-kävelyihin

Polvijärven Urheilijain pojat ja Pyhäselän Urheilijain tytöt varmistivat paikkansa Lahdessa elokuun alussa pidettäviin 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuihin. Kumpikin seura saa kisoihin myös joukkueet: PoU:lta Antti Åke ja Toni Kukkonen sekä PyU:lta Marika Rummukainen, Nora Kakkonen ja Jenni Räsänen. PyU saanee 14-sarjaan kaksikin joukkuetta, sillä muutama kova tyttö puuttui Hammaslahden kisasta.

Kunniapalkinnoin kovista tuloksista palkittiin sarjavoittajista Pyhäselän Niko Tahvanainen (9), Ville Rautiainen (10) ja Linda Vairinen (11), Polvijärven Urheilijain Antoni Stranden (11), Kiteen Elisa Neuvonen (12) sekä Katajan Saara Mondillo (13), joka sai myös kisojen parhaimman kävelijän pytyn.

Eero Könönen