Timo ja Olli pukkasivat lähes 14 metriä

Komeita kuulakaaria Kontiolahdessa

Kontio-Veljien jo ties monennenko kerran järjestämä kuulapäivä keräsi Kontiolahden kentälle 35 työntäjää kahdeksasta eri seurasta. 17-22-vuotiaiden A-luokan tuloksia pukkasivat Pyhäselän Timo Tarvainen ja Helena Puhakka ja Katajan Maija Kovalainen, joka myös palkittiin kisojen parhaana työntäjänä.

Aivan parhaassa terässä eivät työntäjät talven jäljiltä vielä olleet, sillä niin Maija kuin Helena 22-vuotiaiden sarjassa jäivät vielä reilusti viime kesän parhaistaan. A-luokka- eli SM-kisoihin oikeuttava raja 10.50 rikkoutui kuitenkin selvästi. Erityisesti 7-otteluun ensi kesänäkin keskittyvä Kovalainen työnsi voittotulokseksi 12.98, mutta Puhakka jäi vielä lähes metrin tavoittelemastaan naisten A-luokasta 12.50.

22-vuotias Timo Tarvainen voitti kolme vuotta sitten 19-sarjan kiekon suomenmestaruuden, mutta aikoo tänä vuonna keskittyä enemmän kuulantyöntöön. SM-hallissa kuula kaarsi lähes 15 metriä, mutta nyt voittotulos jäi noin metrin huonommaksi.

Nuoremmissa sarjoissa tehtiin useita aivan valtakunnan kärkeen oikeuttavia tuloksia, joista kovimmiksi nousevat Tohmajärven Katri Hirvosen (13) ja Oona Sormusen (14) lukemat 12.09 ja 11.65 sekä Kiihtelysvaaran Aki Kuuselan (13) pökkäys 14.45.

Pyhäselkäläisvoittajia olivat Timon lisäksi Olli Rouvinen (17), Marjo Kauhanen (17), Tanja Pesonen (15), Pauliina Haapasalo (11) ja Tiina Hirvonen (10). Olli jäi harmittavasti muutaman sentin 17-vuotiaiden A-luokkarajasta 14 metriä.

Eero Könönen