PyU:n pojat juoksivat SM-hopeaa

Pyhäselän Urheilijain 17-vuotiaat Antti Räsänen, Santeri Saarelainen ja Timo Grönlund juoksivat joukkuehopeaa lauantaina Liedossa pidetyissä SM-maastojuoksukisoissa. Mitalitaisto oli tiukka, sillä pronssia ottanut Liedon Parma päätyi samoihin pisteisiin. Kirkkaamman mitalin värin ratkaisi pyhäselkäläisille kolmanneksi parhaan juoksijan sijoitus, joka oli PyU:lla korkeampi kuin lietolaisilla.

Henkilökohtaisessa 17-vuotiaiden kisassa Antti Räsänen taisteli maantiejuoksujen tapaan tiukasti pronssista, mutta joutui hieman antamaan periksi viimeisellä kilometrillä. Pronssi jäi lopulta 15:n ja neljäs sija kahdeksan sekunnin päähän. Pyhäselän SM-maantiejuoksuissakin voittanut Tuomas Jokinen otti nytkin vakuuttavan mestaruuden 36 sekuntia Anttia kovemmalla ajalla.

PyU:n joukkuehopean varmistivat Santeri Saarelaisen (19:s) ja Timo Grönlundin (42:nen) korkeat sijoitukset 93 juoksijan kilpailussa. Pyhäselällä oli kisassa neljäskin juoksija: Eero Grönlund sijoittui kisan 65:nneksi.

22-vuotiaiden sarjassa Matti Räsäsen meno näytti jo lupaavammalta, vaikka sijoitus jäikin 12:nneksi. Mestari Mårten Boström juoksi 6 kilometrin voittoon ajalla 18.23 ja Matin aika oli 19.09. Pronssi jäi ensimmäistä vuottaan 22-sarjassa juoksevalta Matilta 28 sekunnin päähän.

Eero Könönen