Niittylahti ja Vehkapuro veivät kiertopalkinnot

Melentjeff ja Tarvainen Reijolan yllättäjätyttöjä

Peräti 238 juoksijaa osallistui maanantaina Hammaslahden kuntoradalla käytyihin perinteisiin Pyhäselän koululaismaastoihin. Myös kiertopalkintopokaalit löysivät lopulliset omistajansa, sillä Niittylahti isoista kouluista ja Vehkapuro pienistä kouluista ylsivät kolmanteen voittoonsa.

Isojen koulujen kisassa Reijola antoi Niittylahdelle tiukan vastuksen ja hävisi lopulta kuusi pistettä. Pienten koulujen kisa oli vieläkin tiukempi, sillä Ohvana hävisi Vehkapurolle vain kolme pistettä.

Tutut, aikaisempinakin vuosina juhlineet juoksijat olivat useimpien sarjojen kärjessä, mutta joukkoon mahtui myös yllätysvoittajia: 10-vuotiaiden tyttöjen ylivoimainen ykkönen oli Reijolan Sanni Tarvainen hyvällä ajalla 4.17 ja 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa samoin Reijolan Pauliina Melentjeff kukisti piirin kärkitytön, Niittylahden Pipsa Kokon kuudella sekunnilla. Kumpikin tyttö nousi kaikkien aikojen tilastossa kuuden joukkoon.

Koululaismaastot käytiin nytkin tutulla radalla, jonka reittiennätyksistä on pidetty tarkkaa kirjaa. Korkeimmalle kaikkien aikojen tilastossa nousi Reijolan Niko Tahvanainen (4.04), joka ylsi 9-vuotiaiden poikien kilometrin kakkoseksi edellään vain Niittylahden Kai Räsänen, joka juoksi neljä vuotta sitten tämän sarjan reittiennätyksen 3.57.

Kolmen parhaan joukkoon kaikkien aikojen tilastossa kiilasi myös Reijolan Ville Huhtinen, jonka voittoaika 10-vuotiaissa oli 3.55. Yhtä hienoa jälkeä tekivät 12-vuotiaiden poikien sarjassa Niittylahden Ville-Pekka Kokko ja Suhmuran Ilkka Eskelinen, jotka jakoivat 1,8 kilometrin voiton ajalla 7.17. Tämän sarjan kärkitulos 7.09 on neljän vuoden takaa ja Santeri Saarelaisen nimissä.

Eero Könönen