PyU hallitsi pm-maantietä Reijolassa

SM-kisojen esinäytöksenä käytiin aamupäivällä 9-15-vuotiaiden pm-maantiejuoksut, joihin osallistui 81 kilpailijaa 15:stä eri seurasta. Kisa käytiin nuorten Malmijuoksun nimellä, ja samalla kisa oli Karjalan Kestävien ensimmäinen osakilpailu sisulisäikäisten sarjoissa. Järjestäjäseura Pyhäselän Urheilijat oli ylivoimainen 12 mitalillaan ja 95 pisteellään.

Mestaruuksia pyhäselkäläiset kahmivat neljä, Joensuun Kataja sekä Kiteen Urheilijat kaksi. Yhden mestaruuden seuroja olivat Juuan Jänne, Enon Kisa-Pojat, Ilomantsin Urheilijat, Polvijärven Vauhti sekä Lieksan Urheilijat.

Päivän parasta vauhtia esitti Ilomantsin 14-vuotias Patrik Ikonen, joka taittoi Reijolan koulua kiertäneen, 3,4 kilometrin pituisen kevyen liikenteen lenkin ajassa 12.21. Ensimmäisen kierroksen peesissä pysytellyt Kiteen Ilari Parkkonen (15) juoksi ajan 12.52 ja heti hyvässä tuntumassa oli Pyhäselän lupaava 13-vuotiaiden kaksikko Teemu Ruippo-Ville Korhonen.

Tyttöjen tasokkain suoritus oli Lieksan 9-vuotiaan Jutta Heikkisen 1,7 kilometrin aika 7.38. Hänelle hävisi kaksoissisar Hertta vain viisi sekuntia.

Pm-maantiejuoksut käytiin 9-15-vuotiaiden sarjoissa nyt ensimmäisen kerran.

Eero Könönen