Liedon Parma ja Lahden Ahkera SM-maantien parhaat seurat

Jukka Keskisalo juoksi 22-vuotiaiden SE:n

SM-maastot kolmen viikon kuluttua järjestävä Liedon Parma jylläsi SM-maantiejuoksuissa yhdessä Lahden Ahkeran kanssa. Kumpikin seura saalisti Pyhäselästä 27 SM-pistettä. Lietolaiset napsivat kaksi mestaruutta ja kaksi hopeamitalia ja Lahteen matkasi yksi mitali jokaista väriä.

Lahti ja Lieto olivat seuroista ylivoimaisia. Lapuan Virkiä otti seurojen pistepörssin kolmannen sijan Minna Myllykosken voiton ja yhdeksän pisteen ansiosta.

Pohjois-Karjalan seuroista paras oli Kataja (7 pistettä) jaetulla viidennellä sijallaan. Pyhäselän ja Polvijärven Urheilijat sekä Juuan Jänne olivat jaetulla 17. sijalla ja Outokummun Partio sijalla 27.

Pohjois-Karjalan seurat menestyivät kokonaisuutena hieman viimevuotista paremmin, vaikka mitalien määrä putosikin yhdellä. Kun viime vuonna Yrjö Pesonen ja Matti Räsänen toivat kaksistaan 16 pistettä, nousi kokonaispistepotti nyt seitsemän urheilijan tuomana 17:ään.

Ainoa P-Karjalan mitalisti oli Katajan Jukka Keskisalo, jonka puolimaratonilla juoksema 1.05,35 on epävirallinen 22-vuotiaiden suomenennätys.

SM-maantiejuoksujen seurapisteet:

1) Lahden Ahkera ja Liedon Parma 27
3) Lapuan Virkiä 9
4) Oulun Pyrintö 8
5)Joensuun Kataja, Ylivieskan Kuula, HIFK ja Helsingin Kisa-Veikot 7
9) Pihtiputaan Tuisku ja Ylikiimingin Nuijamiehet 5
11) Turun Urheiluliitto, Vammalan Seudun Voima, Kangasniemen Kalske, Kuopion Sisu-Veikot, Seinäjoen Urheilijat ja Leppävirran Urheilijat 4
17) Pyhäselän Urheilijat, Polvijärven Urheilijat, Lempäälän Kisa, Juuan Jänne ja Forssan Salama 3
22) Saarijärven Pullistus, Viipurin Urheilijat, Jyväskylän Kenttä-Urheilijat, Artjärven Ahjo ja Turun Weikot 2
27) Outokummun Partio, Raision Kuula, Porin Tarmo ja Vähänkyrön Viesti 1

Eero Könönen