SM-maantielle tulossa runsas osanotto

26 pohjoiskarjalaista ilmoittautunut

Pyhäselän Urheilijain ensi viikon lauantaina Reijolan ympäristössä järjestämät SM-maantiejuoksut ovat keräämässä muhkean osanoton. Perjantai-iltana kuusi tuntia ennen ilmoittautumisajan umpeutumista juoksijoiden määrä oli noussut jo 123:een. Vuosi sitten Nurmossa pidetyt kisat keräsivät 110 juoksijaa ja toissa vuonna Vantaalla oli mukana 96 kilpailijaa.

Miesten puolimaratonista on tulossa mainio kilpailu, sillä viimevuotisen voittajan Yrjö Pesosen haastajiksi ovat saapumassa maratonin huippumies (tällä kaudella 2.13,10) Jussi Utriainen sekä pitkien matkojen monivuotinen valtakunnan kärkipään menijä Pasi Mattila. Myös Katajan Jukka Keskisalo (22) kokeilee ensimmäisen kerran puolimaratonia.

Kärkisijoille tähtääviä juoksijoita ovat lisäksi ainakin Wille Keihänen, Jaakko Kero, Francis Kirwa sekä Toni Paunonen. Miesten sarjaan on ilmoittautunut tähän mennessä 28 juoksijaa. Vuoden takainen maratonin EM-voittaja Janne Holmen ei osallistu SM-maantiekisaan.

Pohjois-Karjalan osallistujamäärä 13-kertaistuu viime vuoteen verrattuna. Kun vuosi sitten Nurmossa olivat mukana vain Yrjö Pesonen ja Matti Räsänen, on keskiviikkoiltaan mennessä ilmoittautunut mukaan jo 26 pohjoiskarjalaisjuoksijaa.

Naisten kilpailuun on ilmoittautunut tähän mennessä 12 juoksijaa. Pohjoiskarjalaisväriä edustavat Juuan Jänteen Heidi Gröndahl ja PyU:n veteraanimaratoonari Teija Ruippo.

Pistesijoja ja mitaleja tavoittelevia juoksijoita ovat Pesosen ja Keskisalon lisäksi mm. PoU:n Annina Valling (N19), OkuP:n Marja-Leena Kurki (N17) ja Olli-Pekka Keronen (M19) sekä PyU:n Antti Räsänen (M17).

Eero Könönen