Timo Tarvainen pukkasi SM-pronssia

PyU:n Timo Tarvainen, 22, ylsi pitkästä aikaa hyvään sijoitukseen nuorten SM-kisojen heittolajeissa. Kolme vuotta sitten 19-vuotiaana kiekonheiton suomenmestaruuden voittanut ja maaotteluihinkin yltänyt PyU:n mies pukkasi sivulajissaan kuulassa oman ennätyksensä ja otti Tampereella pidettyjen nuorten SM-hallikisojen pronssimitalin tuloksella 14.81.

Myös Timon kihlattu Helena Puhakka, 21, oli oivassa vedossa. Pronssille Puhakka ei aivan yltänyt mutta työnsi oman halliennätyksensä 12.42, jolla heltisi neljäs sija. Helena oli kolmantena vielä ennen viimeistä kierrosta, jolla Kankaanpään Saila-Maria Laurila työnsi puoli metriä ohi.

PyU:n toinen vahva kuulanainen, Reetta Laitinen, ei osallistunut SM-halleihin, vaikka olisi mahdollisesti kamppaillut 22-vuotiaiden voitosta. Hän voitti pm-hallikisoissa nyt mestaruuden pukanneen Katajan Maija Kovalaisen.

Antti ja Santeri juoksivat ennätyksiään

Suurin osa PyU:n nuorista lupauksista jätti SM-hallit väliin. Kisoihin ilmoitetut mitalisuosikit Tiina-Liisa Soikkeli (N19 kävely) ja Matti Räsänen (M22 3000 m) eivät pystyneet osallistumaan erilaisten vammojen takia.

17-vuotiaiden 800 ja 1500 metrillä olivat mukana 16-vuotiaat Antti Räsänen ja Santeri Saarelainen, ja he tehtailivat kummallakin matkalla omia ennätyksiään. Erinomaisena voidaan pitää Antin seitsemättä sijaa 1500 metrillä komealla ajalla 4.19,79. Yhtä ylempi sijoitus jäi 0,07 sekunnin päähän.

Eero Könönen