Reetta Laitinen työnsi Suomen hallikärkeen

Naisten kuulantyöntö oli kovatasoisin laji lauantaina Joensuun vapaa-aikatalolla pidetyissä pm-hallikisoissa. Voitosta käytiin huikean tasainen kamppailu, jotka ratkesi lopulta PyU:n Reetta Laitisen voittoon sentin erolla Katajan Maija Kovalaiseen. Kumpikin työnsi halliennätyksensä, ja tulokset 13.87 ja 13.86 oikeuttavat tällä hetkellä Suomen hallitilaston kärkeen.

Kummallakin tuntui olevan aineksia myös yli 14 metrin pukkauksiin, mutta varsinkin Laitisen pyörähdystyylin tekniikka hajosi pahasti:

– Työntö kaatui vasemmalle, mutta muuten kunto tuntuu ihan hyvältä. Lähden SM-talvimestaruuskisoihin kokeilemaan kiekkoa, 22-vuotias Laitinen tuumaili.

Kuulantyönnössä tehtiin muitakin hyviä tuloksia. PyU:n edustajat voittivat neljä kisaa kuudesta. 17-vuotiaissa Marjo Kauhanen teki komean oman ennätyksensä 12.45 ja miesten ykkönen oli Timo Tarvainen; paikaltaan pukaten syntyi tulos 13.36.

Noora voitti kolme lajia

Päivän kolmoismestariksi urheili Kiihtelysvaaran 15-vuotias Noora Hämäläinen, joka oli paras niin 60 metrillä (7,96), 60 metrin aidoissa (9,27) kuin pituushypyssä (531) mainioin tuloksin. Juoksuissa kukistui vielä kuntoaan hakeva PyU:n SM-kultatyttö Taru Karejoki, joka ei saanut sopimaan askeliaan aitojen väliin.

17-vuotiaiden 3-loikan paras oli PyU:n Inka Räsänen, joka pomppi lupaavan tuloksen 10.58. Taru Karejoki nappasi hopeaa tuloksella 10.39.

PyU:n Timo Grönlund oli 17-vuotiaiden 60 metrin aitojen ykkönen ajalla 9,98. Hän urakoi kolmessa muussakin lajissa.

KiiU:n Anssi Turunen on P-Karjalan nopein mies. Hän voitti 60 metriä omalla halliennätyksellään 7,27. Hyvän vastuksen hän sai kilpailun ulkopuolella juosseesta Valkealan Ville Peltolasta, joka pinkoi ajan 7,34.

17-vuotiaiden 60 metrin finaali oli hyvätasoinen. PolVa:n Sami Vartiainen (7,53) oli odotettu voittaja, mutta PyU:n uudelleen piirin kärkeen nouseva Toni Mononen hävisi vain 0,06 sekuntia.

Viimeisiä hallikisojaan vetelevän vapaa-aikatalon sisälämpötila nousi kisan aikana häthätää 10 plusasteeseen.

Eero Könönen