Ville-Pekka Kokolle kolme mestaruutta

Kiihtelysvaaran Urheilijain 15-vuotias Noora Hämäläinen oli 12-15-vuotiaiden pm-hallikisojen kirkkain tähti lauantaina Joensuun vapaa-aikatalolla pidetyissä koitoksissa. Vuoden takainen 100 metrin SM-hopeatyttö voitti kolme lajia erinomaisin tuloksin. Joensuun Katajan järjestämiin kisoihin osallistui noin 150 urheilijaa 12:sta eri seurasta.

Maksimimäärän eli kolme voittoa kahmivat myös Tohmajärven monipuolisuusihme Oona Sormunen, 14, Pyhäselän sähäkkä juoksija-hyppääjä Ville-Pekka Kokko, 12 sekä Polvijärven pikapinkoja Pasi Voutilainen, 15.

Kilpailujen kovatasoisin laji oli 13-vuotiaiden poikien kuula, jossa koko kärkikolmikko työnsi valtakunnan kärkilukemia lähennellen 14 metrin tuntumaan. Voiton nappasi Kiihtelysvaaran Aki Kuusela tuloksella 14.62, mutta hyvässä tuntumassa olivat myös PyU:n Kai Räsänen ja PoU:n Aleksi Stranden.

Noora Hämäläinen oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa, vaikka jäikin pituudessa 16 senttiä viime vuonna hyppäämästään 14-vuotiaiden Suomen kärkituloksesta 545:

– Tekniikkaa on muutettu ja uutta rytmiä on haettu. Täysin nappiin kisa ei vielä mennyt, tuumi Noora, joka yhdellä yliastutulla ponnisti tosin 5,5 metrin tuntumaan.

PoU juhli P15-sarjassa

15-vuotiaiden poikien sarja oli Polvijärven Urheilijain täydellistä juhlaa, sillä kaikki kuusi lajivoittoa matkasi polvijärveläisten palkintokaappiin. Mitalien kahmijoina esiintyivät Antti Åke, Pasi Voutilainen ja Petri Piipponen:

– Meillä on paljon kovia poikia, mutta yhtään tyttöä en saanut tänne kisoihin innostettua mukaan, harmitteli PoU:n vahva mies Kari Haikonen.

Seurapörssin kärjessä oli totuttuun tapaan Pyhäselän Urheilijat 38 mitalilla ja 283 pisteellä. Joensuun Kataja (120) nappasi kakkossijan ennen PoU:ta (110,5). Katajan kärkiurheilija oli 12-vuotias Joni Savimäki, jolle herui kolme mitalia.

Kaille kaksi kultaa

Muita erinomaisesti menestyneitä PyU:n urheilijoita olivat mm. Kai Räsänen, joka voitti 60 m:n aidat ja kolmiloikan kuulan hopeasijan lisäksi. Anna-Kaisa Asikainen, 12, voitti kolmiloikan ja oli kakkosena pituushypyssä ja 60 metrillä.

Anne Ryynänen, 12, voitti aidat ja oli korkeushypyssä kakkosena. Hanne Purmonen pukkasi kuulassa komean ennätyksensä 11.24 ja jäi vain kolme senttiä voittajasta, ToU:n Katri Hirvosesta. Hanne pinkoi lisäksi voittoon 60 metrillä.

PyU:n voittajia olivat lisäksi 14-sarjassa Jari Lehti 3-loikassa ja Ilari Venäläinen 60 metrin aidoissa. Kahden mitalin urheilijoita oli lisäksi useita.

Eero Könönen